11 Şubat 2009 Çarşamba

Ne Yaptık!


29 mart yerel seçimlerine hızla yaklaşırken,ülke siyaseti bir yanının çarşafa dolandığı,diğer yanının susuz köylere çamaşır makinası dağıtma popülizminin dibine vurulduğu ve herkesin birbirini şiddetle eleştirdiği ama hiçkimsenin çözüm üret(e)mediği,yuvarlak cümlelerin renklendirilip satılmaya çalıştığı mahalle pazarına dönmüş durumda.


Bir taraftan kasımpaşalı ağızlarla efendilerine efelenenler,diğer yandan elitimizin fildişi kulesinden inip çarşafa dolananlar;kısaca herkes kendini pazarlamanın peşinde.


Bizler de şiddetli bir eleştirinin kısır döngüsünde..


Ne yapabildik bugüne kadar;oyunu bir çuval una satan insanların sorunlarını çözebilmek için,kaç tane proje üretebildik?laik konusunda hassas olanlar,sorunları cumhuriyetten hatta osmanlıdan beri görmezden gelinen aleviler için ne yaptık?


Ne yaptık başı kapalılar üniversite kapılarında beklerken?


İslam adına şehirlerde kırmızı nokta oluşturanlara karşı ne yaptık,ciyak ciyak bağıran çocukların okuduğu ilahiler eşliğinde yemek yerken ne yaptık?


Ötekileştirilenleri birilerinin elinde oyuncak etmedik mi,oyuncak olmadık mı onların elinde?


"İstediğimi seçtiririm millet nasılsa uyuyor" diyenlere sandıkta tokat gibi cevap verebildik mi?


"Çankayayı,kadıköyü,bakırköyü,beşiktaşı asla kaybetmem" küstahlığına soyunanların karşısına adam gibi projelerle adam gibi adamlarla çıkabildik mi?


Bu ülkenin toprağını kürdistan zanneden hainleri siyasi tarihin çöplüğüne göndermek için ab korkusu olmadan kaç tane sosyal ekonomik kültürel alanda "gerçek" açılımlar yaptık?


"Ceketimi assam seçilirim" tanrısallığına bürünen sözde muhafazakarların,anasını da ceketini de alıp gitmesi için sandığa gömdük mü hiç?


Kendinden başka herkesi dinsiz zannedenlere,dindar cumhurbaşkanı seçtirdik diyenlere,kendi koltuğunu korumak için parti kongresinin olduğu gün anıtkabirde siyasi şov yapanlara karşı ne yaptık?


Susmayalım.


Konuşalım allah aşkına.


Bahane üretmeyelim,"ama"larla başlayan cümleler kurmayalım.


Birkez olsun birşeyler yapalım!

Hiç yorum yok: