31 Mart 2009 Salı

Seçmek ama Kimi,Niye ?

Bir keskin kalem bir kırık gözlük...
Yerel seçimlerin sonuçlandı.Büyükşehir Belediyeleri ve diğer belediyelerin başkanları belli oldu.Bu kişilere oy vermiş olup olmamamız gerçeği değiştirmez.Sonuçlar onaylandıktan sonra resmi olarak başkanlar göreve başlayacaklar.
***
İnsanlarımızı koyun gibi gören ve sayısız yolsuzluğa karışmış kişilerin yeniden İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde başkan olması hakkındaki görüşlerimi önceki yazımda belirtmiştim.
***
İnsan öldürdüğü mahkeme tarafından kesinleşmiş bir insana suçlu veya katil demek saygısızlık mıdır?Aynı şekilde yolsuzlukarı belgelenen kişilere de dolandırıcı veya rüşvetçi demek hatalı olmaz.Saygısızlık da değildir.
***
Çoğunluğun her zaman doğruyu söylemediğinin klişe bir örneği vardır:Almanya ve Adolf Hitler örneği.Çok büyük oy oranları ile iktidara gelmiş fakat sayısız hataya imza atmışlardır.Çoğu NAZİ yetkilisi yargılanmış ve suçlu bulunmuştur.
***
Kimse kusura bakmasın Cumhuriyete,Anayasaya,Laikliğe,Kadın haklarına karşı zerre kadar saygısı olmayan bir partiyle ancak böyle konuşulabilir.
***
Seçim kazanma anlayışı sadece devlet kasasından,yani vatandaşın vergisinden, seçim rüşveti dağıtmak olan bir partiye saygı gösterilmesini kimse beklemesin.
***
Saygı çerçevesinde konuşmak isteyenlere sesleniyorum:Devletin bekasına karşı bir oluşum olan PKK'nın hayali devleti olan ....İSTAN lafını dile getiren isim hangi partiden Cumhurbaşkanı oldu?Yerel seçimlerde oy uğruna şehitlerimizi hiçe sayan bu partiye siz herhalde bu sebeple oy verdiniz.Çok saygıdeğer birisi de ondan...
Deniz IŞIK

Hiç yorum yok: