24 Haziran 2009 Çarşamba

Çok Alakası Var...

Uzun süre yazı yazamamıştım.Ama gündemi her zamanki gibi en iyi şekilde takip etmeye çalıştım.İrandaki olaylı seçim,orman yangınları,Münevver karabulut olayı veya Ergenekon gibi haberler gündemin yine üst sıralarındaydı.
***
Ama ben size bir olaylar zinciri sunmak istiyorum:
***
Yazarkasa krizi
Türkiye'de iktidarın değişmesi
Gül,kadife,turuncu devrimler
Rusya-Gürcistan Savaşı
Asya'da gerçekleştirilen kitlesen rengarenk devrimler
Irak Savaşı
İran gerginliği
Enerji kozu olan ülkelerdeki iktidar değişiklikleri
Teğet geçen ? Dünya ekonomik krizi
IMF'nin şartları
Ermeni açılımı
Nabucco projesi
Ortadoğu petrolleri...
***
İşin özü aslında şu:Avrupa ve ABD enerji üzerindeki hakimiyetini destekleyecek iktidarları işbaşına getirdi.İç kargaşa ve polemiklerle gündem meşgul edilmeliydi ki halkın tepkisi en aza insin.
***
Bu çerçeveden bakarsak yaklaşık 2 senedir süren ergenekon hem ekonomik krizi gölgeleyecek hemde halkı gündeme karşı ilgisiz bırakacaktı.
***
Limanlar ve milli ekonomi kurukuşlarının satılması veya GAP projesinin İsrail'e gümüş tepside sunulması ancak bu şekilde olabilirdi.
***
Bilinçsiz ve tepkisiz insanların çoğunlukta olduğu bir ülkede bağımzılık,Laiklik,Cumhuriyetin temel kazanımları,kadın hakları,sendikalaşma gibi kavramlar maalesef laf salatasından ibarettir.
***
Bu olaylar zincirinin birbiriyle ne alakası var diyorsanız size son bir soru daha:Yeni iktidardan önce mi daha çok akşam haberlerini seyrediyordunuz sonra mı?
Deniz IŞIK

2 yorum:

aysegul dedi ki...

Off yaa çok güzel yazmışsın,tabi
alakası var...Sevgilerr

Deniz Işık dedi ki...

teşekkür ederim..