15 Haziran 2009 Pazartesi

SİGARADAN KALANLAR

Bir arkadaş sigaranın yasak olmasından yakınıyordu.
— Ya bak madem resmi yerlerde içemiyorsun (bankada, hastanede, okulda…) toplum dışına çıkıp ayıp bir şey yapıyormuş gibi köşeye süzülüp bir sigara içeceğine hiç içmesen daha iyi olmaz mı?
— olur mu abi ya vücudun nikotin eksikliğini gideriyor.
— şimdi sigara içme bahanen bu mu yani?
— evet.
— nikotin eksikliğini patlıcan yiyerek karşılasan olmaz mı?
— yok ya sen bana bakma yasak falan dediğime bugüne kadar kim sigara içtiği için hapis yatmış ki. patlıcanın kilosu 3 TL, ama bir paket sigara alıyorum 1,5 TL hem paranın yarısını harcıyorum hemde ayak ayak üstüne atıp keyif çatıyorum. Ne kızartması ile uğraş ne tabak hazırla ne de tencereyi yıka en rahat şekilde gidermek için sigara içmek gerek.

Sigara içmenin mantığına bakın. Lütfen sizde kalkıp ta sigara ile patlıcanın fiyatını karşılaştırıp, nikotinin faydaları da göz önüne alarak, fayda-maliyet analizini ölçerek sigaraya yönelmeyin...

* * *

Geçenlerde bir binaya girdim duvarda bir yazı vardı.
Sigara yasaktır.
İçmek:70TL
İzmaritleri yere atmak:30TL
Sizce burada bir çelişki yok mudur?
Adam eğer ki izmaritleri yere atıyorsa demek ki önce içmiş ki izmariti yere atıyor
Şimdi hesaplayacak olursak
Sigara içmek + İzmariti yere atmak =>70 TL + 30 TL =100 TL olması gerekmiyor mu?


* * *

Araç muayenesi yapmak için yola çıktık nihayet 50 km gittikten sonra -en yakın- araç muayene istasyonuna varmıştık. Bahçede bir gölgelik yapılmış altına da 4 tane bank koyulmuştu, içerde de çay ve pet bardaklar hazırdı. (Kendin doldur kendin iç hesabı) bizde birer çay aldık ve bahçedeki banklara oturduk. Baktım arkadaş bir sigara çıkardı ve bana doğru uzattı. Yok sağ ol bilirsin ben kullanmam, ama bildiğim kadarıyla sende çay içerken sigara içmezdin. Evet haklısın ama arkana baksana duvara baktım orda bir tabela üstünde sigara içilebilir yazıyordu. “bugüne kadar hep hor görüldük otobüste dahi içirmiyorlar içeceksen dışarıda iç diyorlar burada ise koskoca tabelaya sigara içilebilir yazılmış, eee şimdi gel de içme.”

4 yorum:

Didem Usta dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sensiz Olmuyor dedi ki...

silinmiş olan yorumun sahibine,
mümkünse yazdığın yorumun aynısını o.tuncay191@hotmail.com adresine de yollayabilirsen çok sevinirim. çünkü burda okuyamadım :(

Didem Usta dedi ki...

çok güzel yazı olmuş tebrikler yazmıştm :)

Sonra imla hatası gaptığımdan silip düzeltiyim istedim.

sildim ama düzeltemedim :))

Sensiz Olmuyor dedi ki...

tşkler didem,
ben yorum ve eleştirilere çok önem verdiğim için bu silinmiş yorumu merak ettim acaba kötü bir şeyler yazıldığı için bir yönetici arkadaş tarafından mı silindi diye düşünmeye başlamıştım.

beğendiğine çok sevindim tekrardan tşkler...