8 Şubat 2010 Pazartesi

Sizin Saplantılarınız?


Uzun zaman olmuştu tiyatroya gitmeyeli,hatta en son izlediğim oyunu hatırlamayacak kadar uzun bir zaman.


Hayat bazen bizi bize unutturacak kadar yoğunlaşıyor,nefes alamıyoruz,sosyal hayatımızı sıfırlıyoruz sonrasında.Aynaya bakacak vaktim yok diyen insanlar biliyorum,yüzüne bakmaya cesareti mi yok,yoksa gerçekten o kadar yoğun mu orası da tartışılır.


İşte o uzun zamandan sonra ben kendi aynama baktım tiyatroya giderek.İzlediğim oyun,günün 13-14 satini dışarda çalışarak geçiren beni,içinde bulunduğum dünyadan tamamen uzaklaştırıp,uzun zamandır yapamadığım bir içsel yolculuğa çıkardı.


Oyunun adı,Tehlikeli saplantı.Yazan n.j.crisp,yöneten M. Akif Yeşilkaya,oyuncularsa Fulya Koçak, Burak Altay ve Kuvvet Yurdakul.


Mark(Kuvvet Yurdakul) ve Sally'nin(Fulya Koçak) evlilikleri mark'ın ihanete,sally'nin evliliğine olan saplantısı yüzünden tekdüze şekilde gitmektedir.Mutlular mı bence kesinlikle hayır.Evliliğin alışkanlığa,alışkanlığın da belli bir zaman sonra saplantıya dönüştüğü bir ruh halidir tüm yaşananlar.Ta ki bizim John(Burak Altay) gelip herşeyi altüst edene kadar.


Psikolojik-gerilim ve dram ekseninde yukarıda bahsettiğim başlangıç üzere ilerleyen,kişilerin saplantılarını ince ince anlatarak izleyiciyi derinden sarsan bir oyun;
hayat düzeninin alışıla geldiği gibi ilerlemesini ve ömrünü kendince "huzurlu" bir şekilde noktalamak isteyen bu yüzden de evindeki tek bir eşyanın bile yerini değiştimekten korkan insanların acınası hikayeleri...


Mutlaka izlenmesi gereken bir oyun Tehlikeli Saplantı.


Kendi adıma tiyatroya böyle bir oyunla dönmek gerçekten güzeldi ve yeniden sorular sormak kendime:senin saplantın ne?

2 yorum:

Tuvana dedi ki...

tavsiye için saol buralara gelirse mutlaka giderim :)

Saplantısı olmayan insan mı var? Farkında olmadan ya da bilerek çok şeyi saplantı haline getiriyoruz. Saplanmamak için ne yapıyoruz derin bir nefes alıp "Bugün duygularımın efendisi olacağım" sözünü tekrarlıyoruz :))

Adsız dedi ki...

aferin bak öğrenmeye başlamışsın:)ilerleme var:))