25 Aralık 2010 Cumartesi

Yaklaşan Seçimler ve BDP

Herkese merhaba

Tuvana yeniden hoşgeldin.Uzun zamandır blogta yazmıyordum Demokrat nefis yazılarıyla bu boşluğu doldurdu.Kendisine teşekkür ederim.Bende çok fazla uzun olmayan  yazılar yazacağım.

Yazımıza başlayalım.Aslında seçim maratonu başladı.İlla mikrofon başında bağırarak olacak değil ya.BDP'nin agresif tutumunu görmekteyiz.Kürt halkının oylarını alabilmek adına başta iki dil öz savunma gücü vb.gibi özerklik kokularının yer aldığı siyasi çıkışlarını görmekteyiz. Seçim yaklaşana kadar bu agresif tutumun dozu daha çok artacak.Ne de olsa mecliste yer almaları için referandumda sandığa gitmelerine izin vermediği kürt halkının yanında olduğu izlenimlerini verecek.

Başbakanda buna koz olarak Güneydoğu Anadolu gezilerini sıklaştırdı.Her hafta sonu başka bir ilde açılışlar yapmakta ve seçimler öncesi bu bölgenin halkının oylarını almanın planlarını kurmaktadır.Diğer konularda sadece meclis başkanından açıklamalar var iktidar dozu iyi ayarlanmanın peşinde.

Bakalım yeni seçimler ne getirecek.Yalnız rekabetin daha gerçekçi şekilde partiler arasında arttırğını görmekteyim.Umarım bundan halk kazançlı çıkar.

Hiç yorum yok: