24 Kasım 2007 Cumartesi

Sosyal Dar Gelirse Serbestliği Bol Alır

Ekonomitürk sitesinde o kadar cevherler varki bunlardan biri Barış insan okudukça böyle cevherlerin yanıbaşında durmasına seviniyor çünkü kaynakları tükenen bir dünyada kaynak sorunu yaşamak kadar can sıkıcı bir durum varmıdırki.

Serbest ekonomiye inanan insanlar çok ilginc profilde yaşamaktalar. Genelde serbest ekonomi yanlısı insanlarda gözlemlediğim bir olgu göze çarpmakta gerçek yaşamlarında bu insanların kendileriyle sorunlu olduklarını kendileriyle barışık yaşayamadıklarından dolayı hayatla olan ilişkilerinde ilginc sorunlar yaşadıklarını görmekteyim. Bir nevi serbest ekonomiye inanarak onun yaratmış olduğu tüm fonksiyonel olguların dogruluğuna inanırlar.

Serbest piyasa ekonomisinin nimetlerinden en iyi yararlanan kısım olarak Aksaray ve Laleli müdavimlerini gösterebiliriz.

Dünyanın en güzel ırklarından biri Slav ırkı bu ırkın mensubları sonucta safkan bir ırk profili sergilemekteler. Saclar sarı tenler beyaz gözler renkli uzun boylu insanlar topluluğundan oluşmaktadır.

Serbestlik veya globalizm dalgasının etkisini sadece ekonomilerde aramamak gerekir . Bugün Kara ırkın temsilcisi Afrika ile Beyaz ırkın vatanı Avrupa ile mesafeler kısaldıkça Afrika mecralarında ve Avrupa sokaklarında melez insanlara rastlamak artık göz aşinalığı oldu .

Neden olmasınki bugün cinsel ilişkide bile kordon olgusunun yapaylığından bahsederek cinslere sınırsız özgürlük tanırsan ve bu özgürlük yarattığı zevk dilimlerinden böyle kazalar yaşanmasıda münkün olmaktadır.

Herneyse biz konumuza geri dönelim Aksaray-Laleli müdavimlerinin bugün serbest ekonomi denilen olgudan dünyada en cok yararlanan insanlar olduklarını tartışalım.

Yurdumun yabancı dil bilmeyen ırgatı ile inşaat işcisi yazması olmayan fakat okumasınıda beceremeyen okumadığı halde konuştuğunu zanneden giysi dolaplarının içnde hayatlarında görmüş görecekleri en güzel bayan Hülya Avşar'ın posterini yapıştıran bu insanlara bir gün sizler sosyalist dünyanın içinden gelen dr,hemşire,avukat ve mühendislik egitimi almış bayanlarla bir gece gecireceksiniz . Bu bayanların hepsi Hülya Avşardan daha hoş ve güzel olacak deseniz

Sizi sabaha kadar değil mezara kadar döverler.

Düşünsenize normal hayatta sizinle bırakın 50 dolara 100 dolara altta ezilmeyi kahve bile içmeyecek bayanlarla sırf serbest ekonominin yaratmış olduğu fırsat ve fiyattan dolayı bu olguyu yaşama kısmetine erişecekler.

Şimdi serbest ekonomininin anavatanında yaşayan Ekonomix sormak gerekir.

Okyanuslar ötesi dünyada özel hayatında sosyal hayatın gerektirdiği olgulardan mı yararlanmakta yoksa serbest piyasa ekonomisinin yaratmış olduğu fırsatlarları mı iyi degerlendirmektedir.

1 yorum:

Investor dedi ki...

Buraya yorum yapan sayın isimsiz lütfen bloggera üye iseniz üye adınızla yoksa gerçek isim ve soyisiminizi yazarak yorum yazınız.

Aksi halde yorumlarınız onaylanmayacaktır.İlginiz için teşekkürler