20 Kasım 2007 Salı

Piyasada Tansiyon Yükseliyor

Danimarka vatandaşı olduğumdan dolayı şahsıma özel hukuki sorunlar yaşadığım için Danimarka'ya gitmek zorunda kaldım 3 Aralıktan önce Türkiyeye dönmem imkansız olduğu için 3 Aralıktan önce düzenli bir yazı trafiğim olmayacaktır. Türkiye'ye dönüşten sonra blogdaki yazılara devam edeceğimi bildiririm .

2 gündür borsa hareketlerine bakınca tatsızlığın oluştuğunu görmekteyiz. 22 ekim günü endeksle ilgili yorumumda belirtiğim gibi endeksin seyri sürmektedir. 10 Kasım günü tekrar endeksle ilgili görüşlerimi irdelemiştim.

Endekste en üst seviye olarak belirtiğim 56300 seviyesi ile 48600 seviye aralığında bir seyri sürdüreceğimizi öncelikle bu seviyenin ilk direnc noktasının 52100 seviyesinde belirgin bir ivme yönü belirleneceğinde hala ısrar etmekteyip.

Borsa bakışımda tepkinli duruşumu Arçcelik ve Thy hisse alımlarındaki strateji uygulamamdan anlaşılması gerekir.

Arcelik hisse senedindinde 1 alış aralığı 8,75-8,25 % 25 alım oranı tamamlanmış bulunmaktandır .

2 alış % 40 oranında 8,20-7,40 aralığında toplayacağımı belirtirim

Thy ise 8,60-7,80 birinci aralık olarak % 25 lik oranda alımlarım devam etmektedir. Hissenin olumlu bilanco etkisinden dolayı gevşemekte zorlandığını görmekteyiz. Bu yüzden endeksin düşüş seyirli olmasını bu hissede avntaj kabul ederek hisse alımlarımı yapmaktayım.

T'pol bu düşüşlerde umarım yüksekten düşen insanda oluşan bir panik havası oluşmamıştır. Stratejiyi devam ettiriyordur.

Endeksteki belirlendiğim seviye aralıklarında seyir sürdüğü için endeksteki oluşan bu hava beni fazla şoka ve hayal kırıklığına ugratmamıştır.

3 yorum:

GİZ dedi ki...

Hayatında tavuk bile almamış insanların kalkıp 15 gün önce yoruma suskun kalıp 31,05 seviyesine dün geriledikten sonra yorum yapmaları etik dışıdır.

Teknik analiz olgusunu bilenlerin belirlenen seviyenin 1-2 puan altına sarkış opsiyonu olabileceğini bilmeleri gerekir.

Benim yazımı dikkatlice okusaydı anlardıki 31,00 seviyesinin altına sert bir düşüşün yeniden bir pozsiyon değişikliği olabileceğinden bahsettiğimi hatırlıyorum.

GİZ dedi ki...

Yazıyı dikkatlice okursa oradaki 1 aylık opsiyon hisse alımı (30 güne dagınık sekilde hisse perfonmasını izleyerek alım)olarak algılaması gerekirdi.

Önce bu şekilde alım yapacağımı açıklamıştım fakat tek kalemde citi hissesi aldım.

yani bugün hisseyi al 1 ay sonra karlı sat opsiyonu olarak insanların algılamasına şaşırdım.

5 yıllık yatırım stratejisi ilginc ben citi'nin patronu olsam beni 5 senede şimdiki konumumdan daha ileri götüremeyecek o ceo'yu USA sınırları içinde barındırmam.

Ne tesadüf patronla yatırımcı aynı olgu içinde savaşıyor.

T'Pol dedi ki...

Ben iyiyim Balan Bey, keyfim yerinde. Dususler beni kolay kolay etkilemez.