21 Aralık 2007 Cuma

Bütün Aydınlar Bizimdir

Evet aydınları kaçırmak konusunda bir 3.dünya ülkesiyiz ama fazıl say'ı nazımla aynı kefeye koymak nasıl bir aklın ürünü ben anlayamadım.Düne kadar iktidara seslerini çıkarmayan say gibilerin bugün diklenmelerinin arkasında ne var önce sormamız gereken soru bu değil mi?
Yoksa fazıl say da birileri gibi çıkarları menfaatlaeri zarar gördüğü için mi iktidara saldırmaktadır..Eğer öyleyse hiç kusura bakmasın istediği yere gidebilir çünkü o ve onun gibilerin kendilerine sanatçı aydın falan demeye hakları yok ve hiçbir zamanda olmadı olmayacak..
Bizim nazım gibi aydınlarımız vardı;vatan babanızın çifliğiyse ben vatan hainiyim diyordu..düne kadar bu ülkenin altını üstüne getirenlere,ülkeyi babalarının çifliği gibi yönetenlere,iktidar için herşeyi yapan basiretsizlere seslerini bile çıkarmayanların bugün hiç konuşmaya hakkı yok..ya hep susun ya da gitmek istediğiniz neresiyse oraya gidin..
Aydın değin bazı AYDINlar gibi olmaz dik durur,eleştirel bakar,sorgular,analiz eder,hep hakkın haklının doğrunun yanında olur dün AK dediğine bugün kara demez...
Anlayan anladı fazla söze gerek yok.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fazıl say`la orhan pamukla hiç bir farkın yok... onların makro anlamda öne çıkma isteği sende mikro planda tezahur etmiş...aynı yazı varken o yazıya yorum yazmak dururken sırf "ben biraz daha ön plana cıkmalıyım" cabasının bilincaltı durtusu ile güya yeni şeyler söyleyen ve söylenen bir yazıymış gibi aynı konuyu tekrarlamaktan öteye gitmeyen bu yazı son derece gereksiz... yazının gereksizliğinin yanı sıra muhteva olarakta oldukca sacma... fazılda nazımda onun gibi herkese bu yurtta yer var ama içindeki pislikleri içinde sakladıkları sürece... rus vatandası olmak için yalvaran nazımın yaptıgı gibi icindeki pislikleri moskova radyosundan kusabilir...hadi moskovayı geçtik... daha modern yoll bbc cnn rtl gibi kanallar fazıl saya şimdiden kapılarını açmışlar...garabet bu olsa gerek yerli kartel medya zaten neredeyse fazılı yerli kahraman...fikir işçisi...özgürlük timsali ilan ettiler bile...

kendi vatandasını sırf gerizekalıca bir ideoloji icin "öteki" ilan eden kişi gerizeklıdan öteye gidemez...piyano calıyormus...düttürü düt..