4 Ekim 2008 Cumartesi

Bermuda Üçgeni'nin Sırrı Çözüldü


Bermuda şeytan üçgeninin sırrı çözüldü. Yıllardır doğaüstü güçlere bağlanan olayların sırrı çözülmüş
Atlas Okyanusu'ndaki bu bölgede özellikle son 60 yılda birçok gemi ve uçak kaybolmuş ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamıştı. Kimsenin açıklama getiremediği bu esrarengiz olaylara içinde bilim adamlarının da bulunduğu pek çok insan tarafından "doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı" olarak algılandı ve öyle kabul edildi. Ancak uzun yıllardır devam eden araştırmalar bu gizemli olayların aslında basit bir "Doğalgaz Cilvesi" olduğu açıklandı. Bu bölge Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden bu "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda tabandan yüzeye kadar bir boşluk (vakum-girdap) oluşur ve okyanus adeta delinir. O sırada oradan geçen ne varsa derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Yıllarca insanlar tarafından merak edilen filmlere, romanlara konu olan Bermuda Şeytan Üçgeni'nin bütün gizemi doğalgazmış.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaynağı yazmamışsınız eskiden beri merak ettiğim bir konu idi.Benzer birçok rivayet de duymuştum.Yalnız okyanustaki girdaptan uçakların etkilenmesi pek mantıklı gelmedi.

Sensiz Olmuyor dedi ki...

orpen ben bu yazıyı bir arkadaşımın sitesinden, site sahibinin rızası altında alarak yayınlamış bulunmaktayım. aynı zamanda o sitede de köşe yazarlığı yapıyorum. kaynak olarak o siteyi gösteriyorum. ayrıca dikkat ettiysen bazen uçakların hava boşluğuna düşmesi ve bazı yerlerde ise manyetik alanlardan etkilendikleri için düştükleri olmuştur. bu da manyetik bir alan yaratmış olabilir.