1 Nisan 2009 Çarşamba

Görünen Köy Kılavuz İstemez...

Bir keskin kalem bir kırık gözlük...
Kimin hangi görüşe sahip olduğunu bir bakışta anlamak çok zor bence.Ama bir kişinin yaptığı işler veya söylemiş olduğu bazı ifadelerde durum farklıdır.
***
Bu güne kadar milli görüş partilerinin amacı ve yaptıkları ortadadır.Refah Partisi ve 28 Şubat sürecini hatırlamak için yok yaşlı olmaya gerek yok sanırım.
***
Türk Silahlı Kuvvetleri,Anayasa,Laiklik ve diğer Cumhuriyet kazanımlarını varolduğu günden beri zayıflatmaya çalışan bu görüş maalesef hala iktidardadır.
***
Siyasi kimlik bir yana devletin temel taşları ile oynamaya çalışan bu görüş Atatürkçü bir çizgide midir?Siyasal İslam olarak değerlendirilen bu akımın Cumhuriyet karşıtı olduğu herkesçe bilinmektedir.
***
İlk bakışta kimin hangi görüşe mensup olduğu,mesela ülkemizde çok kullanılan bir tabirle sağcı mı solcu mu olduğu anlaşılamaz.Ama Atatürk'çülük ve Cumhuriyet'e karşı işlediği suçlardan kapatılan bir partinin eski İstanbul Belediye Başkanı,şimdilerde başbakan olan bir kişinin amacı anlaşılabilir.
***
Atatürk'çü,liberal,sosyalist veya muhafazakar.Her türlü görüş tabiki de benimsenebilir.Ama anayasal düzeni ve Atatürk ilkelrini görmezden gelmemek şartıyla...
Deniz IŞIK

Hiç yorum yok: